Київ

На Київщині згоріла 127-річна церква

682 0
Храм був архітектурною пам’яткою

В ніч на 26 грудня в селі Храпачі Білоцерківського району Київщини згорів Свято-Михайлівський храм, побудований у 1896 році. Про це повідомляє ДСНС.

«По прибуттю на місце виклику рятувальниками було встановлено, що горить культова споруда – Свято-Михайлівський храм 1896 року побудови, який є архітектурною пам’яткою УПЦ. Пожежу ліквідовано о 23:50 на площі 300 м2. Причина та збитки пожежі встановлюються», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі поліції Київської області додали, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

«На місці продовжують працювати поліцейські Київщини та опитують мешканців населеного пункту. Попередня причина займання – коротке замикання. Остаточні результати до поліції нададуть експерти», – зазначили правоохоронці.

Зазначимо, як повідомляв священнослужитель ПЦУ Микола Гопайнич, 26 червня 2023 року релігійна громада святого Архистратига Божого Михаїла залишила лоно МП і перейшла до Православної Церкви України. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!