Міський голова Львова заборонив курити та вживати спиртне в приміщеннях адміністрацій та ЛКП

1000 0

Міський голова Андрій Садовий вніс зміни до розпорядження «Про посилення трудової дисципліни». Відтепер, куріння (окрім відведених місць) та вживання алкогольних напоїв заборонено не тільки у приміщеннях Львівської міської ради та її виконавчих органів, як це було від 2006 року,а й у приміщеннях районних адміністрацій, львівських комунальних підприємств, установ та організацій, що підпорядковуються Львівській міській раді, - повідомила "Твоє місто" начальник управління адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентина Бартошик.

«Контроль за дотриманням цього розпорядження покладено на керівників цих установ. Вони зобов`язані ознайомити із цим документом своїх працівників,  для того, щоб попередити такі випадки». У разі не виконання вимог по відношенню до працівників будуть прийматись відповідні дії, додала Валентина Бартошик. Які саме - у документі не вказано.

До слова, зі шкідливими звичками в Україні борються і на державному рівні. 5 вересня у Верховній Раді  зареєстровано законопроект про підвищення ставок акцизного податку з 20 до 30% на сигарети без фільтру та інші тютюнові вироби. У пояснювальній записці проекту названо декілька причин: бажання зменшити поширеності тютюнокуріння в Україні та можливість отримати додаткові надходження до бюджету, оскільки,  "якщо річний рівень інфляції становитиме 10%, то ... середня номінальна ціна сигарет з фільтром зросте з нинішніх 8,3 до 9,7 гривень за пачку, сигарет без фільтру – з 3,8 до 5,6 гривень за пачку, тобто приблизно на 50%".

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!