МОЗ оприлюднило попередні тарифи на гарантовані медпослуги у 2020 році

7870 0
Відповідний проєкт опублікували для обговорення.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На сайті МОЗ оприлюдено до обговорення проєкт постанови, що визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг із гарантованого пакету.

Ідеться про тарифи для екстреної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у звʼязку з вагітністю та пологами.

Читайте також: Які медичні послуги будуть безкоштовними для породіль. Перелік

Згідно з проєктом, базова ставка за проліковані випадки, які включено до пакетів «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» становитиме 4 563,64 грн. Тариф встановлюється як комбінація глобальної ставки та базової ставки на пролікований випадок, до якої застосовуються вагові коефіцієнти, що враховують складність клінічних випадків та інтенсивність використання ресурсів.

Тариф з надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах (ставка на пролікований випадок) становитиме 19 332,31 грн. Надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах (ставка на пролікований випадок) хочуть встановити на рівні 16 001,43 грн.

Пологовий пакет у МОЗ оцінюють у 8 136,03 грн.

Читайте також: Як народжують львів'янки. Репортаж із пологового будинку

Тариф з надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках, залежно від складності наданої медичної послуги, становитиме від 26 087,72 грн до 98 533,82 грн.

До тарифів за медичні послуги, які передбачені проєктом постанови, не включено вартість лікарських засобів, медичних виробів та витратних матеріалів, які забезпечуються у централізованому порядку за рахунок інших програм державного бюджету.

Читайте також: Низький старт. Як поліклініки Львова підготувались до конкуренції на ринку

Із повним переліком тарифів можна ознайомитись за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!