МОЗ відправить до Львова тест-системи на коронавірус

2367 0
Львівщина має отримати німецькі тест-системи.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У 8 регіонів України, зокрема й на Львівщину, додатково направлять німецькі тест-системи для виявлення коронавірусу COVID-19, що дозволять робити тестування на місцевому рівні. Про це повідомили у МОЗ.

Читайте також: Китайський коронавірус визнали пандемією

Ними користуватимуться місцеві стаціонари для виявлення COViD-19 в тих пацієнтів, що матимуть симптоми. 

Крім Львова, найближчим часом тести доставлять Житомира, Тернополя, Дніпра, Вінниці, Києва, Рівного, Запоріжжя. Усі тести сертифіковані ВООЗ. Набори розроблені з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу.

Закупівлю тестів буде проводити Львівський центр громадського здоров’я. Їхня вартість приблизно 350-500 грн. На аналіз з визначення коронавірусу йде сім годин, і доба – якщо доводиться аналізи скеровувати до Києва.

Читайте також: Школи Львова йдуть на тритижневий карантин

Нагадаємо, з бюджету Львівської області виділили 500 тис. грн для купівлі тест-систем для виявлення коронавірусу. Цих грошей має вистачити на близько 2,5 тис. тестів – 25 панелей по 100 тестів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!