Школи Львова йдуть на тритижневий карантин

5857 1
Роботодавцям радять не допускати до роботи людей із ознаками грипу та ГРВІ.
Фото: Твій Романів

Фото: Твій Романів

Школи Львова йдуть на тритижневий карантин. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міського голови Галина Слічна.

Читайте також: Китайський коронавірус визнали пандемією

Зокрема, із 12 березня по 3 квітня навчальний процес призупиняють у школах, садочках, позашкільних навчальних закладах, мистецьких і художніх школах. Вчителі та вихователі мають забезпечити навчання дітей у перехідний період – у четвер і п’ятницю 12 і 13 березня. Відпрацьовувати навчальний матеріал вчителям рекомендують у електронному вигляді.

Натомість у МОН дали офіційне роз’яснення про призупинення навчання з 12 березня, у якому йдеться, що всі заклади вищої освіти від завтра також мають призупинити навчання. 

Роботодавців просять організувати батькам неповнолітніх дітей роботу з дому, а також посилити дезінфекційні заходи – провітрювати приміщення. Роботодавцям радять не допускати до роботи людей із ознаками грипу та ГРВІ. У торгових центрах радять частіше робити вологе прибирання з засобами для дезінфекції.

Раніше заплановані заходи рекомендували не скасовувати, а перенести. Крім цього, у Львові призупиняють проведення масових та спортивних заходів, що передбачають участь близько 200 людей.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Нагадаємо, що сьогодні Кабмін оголосив в Україні карантин, за яким рекомендує обмежити масові культурні й спортивні заходи та призупинити освітній процес. Крім цього, Україна скасувала всі рейси до Італії, де також запровадили карантин через велику кількість хворих, та обмежила кількість рейсів до Ізраїлю, де для іноземців вводять обмеження.

Додамо, що наразі в Україні є один хворий на китайський коронавірус, який із 3 березня лікується у Чернівецькій інфекційній лікарні. 

У світі ж зафіксували понад 119 тис. випадків захворювання на коронавірус, із них летальні – понад 4 тисячі, а вилікуватись удалось понад 65 тис. пацієнтам.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
11 Березня, 2020 20:42
666 ... не завадило б карантинувати саму тую "пані" с...у , щоби дітям життя не "пАкрАщувАлА" ... бо ця "пані" -- конкретна реінкарнація садисток-есесівок ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!