Музей Івана Труша у Львові створив віртуальну мандрівку

2063 0
Художньо-меморіальний музей Івана Труша відкрили у 1986 році.
Фото: Музей Івана Труша

Фото: Музей Івана Труша

Музей Івана Труша у Львові підготував віртуальну мандрівку експозиційними залами. 

Переглянути експозицію можна за посиланням.

Довідка

Художньо-меморіальний музей Івана Труша – відділ Національного музею у Львові, відкритий у 1986 році та розташований у вишуканій двоповерховій віллі, збудованій у 1910 році за проектом знаного архітектора О. Лушпинського у стилі модерн, в якій художник мешкав разом із сім’єю впродовж 1910–1941 рр.

Із часу відкриття тут діє постійна експозиція, розгорнена у двох розділах. Перший презентує різні сфери мистецького та суспільного життя Галичини на зламі ХІХ–ХХ століть. Добірка фотографій та епістолярна спадщина із архіву митця розкривають його як непересічну особистість, а низка теоретичних публікацій, роздумів на актуальні теми культурного та мистецького життя – як критика та громадського діяча. У другому розділі експозиції пропонується творчий доробок художника, який представляє його як творця ліричного пейзажу, майстра психологічного портрету та автора численних тематичних жанрових композицій

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!