Політична реклама

М'ясо більше не дорожчатиме, - експерти

1321 0
Високі ціни, які трималися на ринку м'яса в літній період, почали знижуватися, хоча на роздрібних цінах це істотно поки не позначилося, - повідомляють в Українському клубі аграрного бізнесу.

Як повідомляє Finance.ua, основною причиною зниження ціни послужило збільшення пропозиції за рахунок початку реалізації на забій великої рогатої худоби.

"Перед зимовим періодом населення традиційно вибраковує худобу виходячи з обсягів кормів, заготовлених на зимовий період", - вважає виконавчий директор Асоціації Український клуб аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

Відповідно вже в другому кварталі 2011 р. поголів'я свиней почало знижуватися, і на 1 вересня 2011 р. скоротилося в усіх категоріях господарств на 3,2% до 8,1 млн голів, сказала експерт, і додала, що поголів'я ВРХ також скоротилося в порівнянні з минулим роком на 3,2% до 5,1 млн голів.

"Ціни на ринку свинини вже почали знижуватися і становлять 27,5-28 грн/кг за напівтуші другої категорії, тоді як в літній період їх вартість сягала 29-31 грн/кг. Яловичі напівтуші практично не переглядалися в ціні, оскільки на них менше впливає існуючий імпорт м'яса, ціна становить 35-36 грн/кг за великовагових бичків", - повідомили в УКАБ.

Експерти прогнозують, що на тлі попереднього подорожчання інших видів м'яса зростання попиту на курятину утримує ціни на порівняно високому рівні - до 18,5-19,2 грн/кг тушка.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!