Політична реклама

Михайло Хміль: «Сила мудрих – у єдності»

937 0
Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №115 Михайло Хміль закликає українців об'єднатися.
Михайло Хміль / Фейсбук

Михайло Хміль / Фейсбук

«За правду, браття, єднаймось щиро», — саме так пророчо промовляла до нас Леся Українка. Українці не раз програвали, бо не змогли об’єднатися. Хоч їх про це попереджали. Скільки казок, пісень та прислів’їв створив народ про єдність, наче сам себе застерігаючи. Скільки на цю тему статей і промов, віршів і поем написали у різні часи. І все ж ми наступали на ті самі граблі.

Напередодні виборів до Верховної Ради кожен з кандидатів агітує голосувати за себе. Михайло Хміль — теж. Але він ще й закликає зробити дуже важливу річ — об’єднатися. Звісно, об’єднуватися можна з однодумцями, чиї цінності збігаються з твоїми. І з тими, хто не зрадить, не проміняє, не втече з поля бою. Хто вже проявив себе і на кого можна розраховувати. Михайло Хміль не відступив від національних інтересів, голосуючи за закони, які утверджують ідентичність України і сприяють її руху вперед, які творять фундамент для подальшого розвитку і прогресу держави. Він не зійде з цього шляху, гарантуючи це своєю репутацією, добрими відгуками львів’ян, які виступають на його підтримку, участю в благодійних проектах і відкритістю перед громадою. У новому парламенті Михайло Хміль як самовисуванець буде підзвітний тільки своїм виборцям.

Суспільний запит на оновлення політикуму досить високий. І таке оновлення потрібне. Однак зробимо велику помилку, якщо риторика змін змете на своєму шляху те цінне, що ми надбали, і тих достойних, які працювали і працюють на гідне майбутнє України і українців. Перекреслювати все огульно, не відсіюючи зерно від полови, — незрілий та інфантильний підхід. Бо є зміни і «зміни». Є шлях змін як розвитку, яким рухаються країни Європи, США, Канада тощо. І є шлях «змін» як руйнації та випаленої землі, знайомий нам з експерименту над людьми під назвою «СРСР». Спершу може здатися, що це дуже добре — замінити всіх і вся, перезавантажити систему. Але таке вже було. Росія, 1917 рік і комуністи, які ратували за побудову нового світу на руїнах старого. Ми досі відходимо від колективних травм нашого радянського минулого. І тепер перед нами знову нависла небезпека формування образу нового типу людини радянського зразка, без національної ідентичності, без орієнтирів. Коли на посади призначаються некомпетентні люди, шарикові і швондери. Коли говорять про діджиталізацію і державу в смартфоні, рекламують себе як «нове обличчя», але насправді мислять старими, ще сталінськими категоріями, обіцяючи конфіскувати награбоване олігархами — як більшовики обіцяли відібрати землю в поміщиків і заводи у фабрикантів.

Читайте також: Націоналіст, міський голова, активістка. Хто балотується на Сихові і Личакові

Ця історична аналогія — не єдина, яка напрошується. Україна сьогодні опинилася в ситуації, дуже схожій до змагань за українську державність на початку XX століття. Нам, як і тоді, дуже потрібна підтримка Заходу. Як і тоді, треба нарощувати власну силу та міць. І, як тоді, необхідне об’єднання всіх однодумців. Щоб не розпорошувати сили і не ризикувати майбутнім, даючи шанс тим, хто може проміняти Україну на партійну дисципліну фракції чи купівлю привілеїв для округу в обмін на інтереси держави.

«Наші дії згодом оцінюватимуть нащадки. Чи доведеться їм знову нарікати на українську не згуртованість? Закликаю єднатися, щоб знати, що ми зробили для майбутнього країни все можливе і не повторимо помилок столітньої давності. Настав наш час рятувати країну. Я переконаний, що сила мудрих — у єдності», — каже Михайло Хміль.

«Кожен з нас відповідальний за нашу країну. Нам усім разом треба її захищати. Кожен з нас на своєму місці є таким захисником. І в день виборів, ставлячи позначку в бюлетені, — теж, — говорить кандидат у народні депутати від 115-го виборчого округу Михайло Хміль. — Маємо об’єднатися навколо наших пріоритетів, українізації, розвитку малого та середнього бізнесу, захисту наших заробітчан, правової безпеки і подальших реформ. Об’єднатися для боротьби проти реваншу, проти корупції і стагнації, проти бідності та вимушеної еміграції. За майбутнє наших дітей і гідне життя наших батьків. За наші цінності і нашу ідентичність. Задля спільної боротьби і спільної перемоги».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!