Політична реклама

На інтелект дитини впливає харчування у піврічному віці

1512 0
Діти, які з дитинства харчуються здоровою їжею, мають вищі показники IQ, ніж ті, кого годують джанкфудом (англ. - junk-food, тобто харчові напівфабрикати, упаковані в герметичну тару з дрібним фасуванням, які мають тривалий термін зберігання: чіпси , сендвічі, сухарики, газована вода, солодощі, солоні горішки тощо). Про це заявили вчені з Університету Аделаїди (Австралія), результати дослідження яких приводить European Journal of Epidemiology.

Фахівці досліджували зв'язок особливостей харчування семи тисяч дітей у віці шести, п'ятнадцяти місяців і двох років з рівнем їхнього інтелектуального розвитку у восьмирічному віці. Порівнювали традиційну їжу, приготовлену в домашніх умовах, готову дитячу їжу, грудне молоко і так звану «сміттєву їжу» (джанкфуд).

Виявилося, що у восьмирічних дітей, які харчувалися в дитинстві грудним молоком і регулярно отримували достатню кількість бобових, овочів, сиру та фруктів, показник IQ на два бали перевищував показники всіх інших дітей.

У дітей, на чиєму столі в перші два роки життя регулярно з'являлися печиво, льодяники, шоколад, газовані напої, чіпси тощо, IQ був на два бали нижчим.

Готове дитяче харчування теж надавало негативний вплив на розумові здібності, якщо його давали дитині в шестимісячному віці. Якщо ж такі продукти з'являлися в раціоні дворічного малюка, довготривалий ефект був позитивним.

Дослідники зазначають, що хоча різниця у рівні IQ у всіх піддослідних дітей виявилася невеликою, все одно отримано переконливі докази того, що особливості харчування у віці від 6 до 24 місяців роблять значний вплив на інтелект у подальшому. Тому батьки повинні усвідомлювати довготривалий ефект їжі, якою годують малюків.

Джерело: Лента

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!