На кільці Липинського – Хмельницького планують реорганізувати рух. Схема

7375 0
Також перед кільцем облаштують острівці безпеки.
Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

У межах реконструкції частини вулиці Богдана Хмельницького, на кільці Липинського – Хмельницького планують реорганізувати рух.

Читайте також: Коли у Львові облаштують мале транспортне кільце. Схема

Транспорт на кільці рухатиметься за схемою Roundabout. Частина прилеглої вулиці Кукурудзяної має стати односторонньою, тож на неї можна буде заїхати лише з вулиці Хмельницького, а на кільці – виїхати. На кількох заїздах на кільце облаштують острівці безпеки. Із вулиці Липинського на Хмельницького можна буде заїхати двома смугами, а вихати – однією.

Реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького планують розпочати вже цього року. Йдеться про ділянку від вулиці Опришківської до кільця на Липинського. Із бюджету розвитку на реконструкцію виділили 40 млн гривень. Проект, який розробили в ЛКП «Інститут просторового розвитку», зараз перебуває на експертизі. Після цього департамент житлового господарства та інфраструктури має оголосити тендер безпосередньо на самі роботи та визначити підрядника.

Читайте також: Як будуть реконструювати площу Двірцеву. Етапи робіт

Додамо, що частину вулиці Хмельницького до Промислової відремонтували у 2015 році в межах реконструкції вулиць уздовж трамвайного маршруту №6 за кошти ЄБРР.

Схеми ЛКП «Інститут просторового розвитку»

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!