Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2019 році. Інтерактивна мапа

5887 0
На ремонти вулиць у 2019 році запланували витратити 150 млн гривень.

У 2019 році у Львові заполанували розпочати ремонт та виготовити проектно-кошторисну документацію для реконструкції декількох магістральних вулиць та площ. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Цього року планують освітити 157 пішохідних переходів. Перелік вулиць

На ці роботи департаменту житлового господарства та інфраструктури з бюджету розвитку виділять 150 млн гривень. 

«Ремонт вулиць у Львові у 2019 році можна розділити на три частини. Перша — це вулиці, на ремонт яких ми цього року виготовляємо лише проектно-кошторисну документацію (ПКД), а виконання робіт розпочнемо наступного року. Друга — це перехідні об’єкти, ремонт яких плануємо завершити цього року. Третя — це нові об’єкти, ремонт яких розпочнемо цього року», — розповіла керівниця департаменту Ірина Маруняк.

Зокрема, ПКД виготовлятимуть для:

  • реконструкції перехрестя вулиць Вітовського — Княгині Ольги — Коперника;
  • ремонту вулиці Суботівської;
  • ремонту вулиці Чернівецької (7 млн грн);
  • ремонту вулиці Конюшинної (5 млн грн);
  • реконструкції вулиці Бандери, на яку вже оголосили тендер;
  • коригування проекту реконструкції площі Франка.

 

«Реконструкція перехрестя Вітовського — Княгині Ольги — Коперника — дуже важливий об’єкт, бо ми хочемо продовжити трамвайну колію від вулиці Княгині Ольги до вулиці Коперника. Тоді сполучення буде напряму, люди швидше зможуть добиратися в центр і не потрібно буде об’їжджати по Вітовського — вул. Франка. Тому зараз готуємо ПКД на ці роботи», — додала Ірина Маруняк.

Читайте також: У Львові погодили міський бюджет на 2019 рік. Як розподілили кошти

У 2019 році планують розпочати ремонт на десяти об’єктах, зокрема:

 

Щодо перехідних проектів, то цього року мають завершити будівництво гравійної вулиці до Білогорщі (6 млн грн), Замарстинівської, Пластової (7 млн грн), Зеленої (6,7 млн грн), Збиральної (15 млн грн), Пулюя — Трускавецької, Зимновідської — вул. Станційної та ремонт шляхопроводу на Городоцькій, 166.

Крім великих об’єктів, упродовж зими районні адміністрації мають сформувати титульні списки ремонтів вулиць, хідників, площ та внутрішньоквартальних дворів у своїх районах на суму 120 млн гривень. 

Читайте також: Хто переміг у голосуванні за проекти Громадського бюджету Львова. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, 27 грудня у Львові затвердили бюджет розвитку на 2019 рік, за кошти якого проводять основні ремонти. Суму. виділену на певну галузь, можуть зменшити або збільшити, залежно від змін до видатків.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!