На Львівщині планують побудувати транзитне кільце для вантажівок. Схема

15964 0
Від Львова кільце має проходити за 20-40 км.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

На Львівщині планують створити транзитне кільце для вантажного транспорту. Про це йшлося сьогодні, 15 квітня, на на онлайн-брифінгу Служби автодоріг Львівської області.

Читайте також: Укравтодор створив онлайн-карту ремонту доріг та аварій

«Транзитні транспортні потоки, що рухаються по основній мережі державних доріг Львівської області здійснюють рух із виїздом на наявну об’їзну дорогу Львова, яка надзвичайно перевантажена транзитним, місцевим, а також, у значній мірі, міським транспортом Львова, що створює часті затори і призводить до зменшення швидкості руху транспорту до 20 – 30 км/год», – сказав керівник Служби автодоріг Львівщини Олег Береза.

Кільце має з’єднати пункти пропуску «Шегині», «Краковець», «Грушів», «Рава-Руська» та у суміжні з Львівською області. Від Львова кільце має проходити за 20-40 км.

Забезпечити поперечний кільцевий зв’язок між основними державними дорогами можуть автомобільна дорога державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, що починається на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп на околиці Миколаєва і закінчується і Бібрці, на дорозі Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів, обходячи Львів на відстані 20-35 км із західної, північної та східної сторін, і перетинає всі основні автомобільні дороги державного значення, які створюють радіальну схему і концентруються на ділянці об’їзної дороги Львова, та з південної сторони: автомобільні дороги державного значення Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів на ділянці від км 396+800 до км 416+100, місцевого значення О140504 Нові Стрілища – Ходорів та ділянка дороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка від км 0+000 до км 36+950.

Читайте також: Які державні дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2020 році. Перелік

Ремонт цих доріг дозволить транзитному автотранспорту зі сторони Закарпатської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей скоротити шлях до міжнародних пунктів пропуску «Шегині», «Краковець», «Грушів», «Рава-Руська» в обхід Львова, також реалізація інвестпроекту забезпечить:

  • зменшення завантаження транзитним вантажним автотранспортом автомобільних доріг на ділянках під’їзду до Львова та всієї ділянки об’їзної дороги;
  • транспортний зв’язок 8 районів Львівської області (Миколаївський, Городоцький, Яворівський, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Золочівський, Буський, Перемишлянський);
  • соціально-економічний розвиток західної частини країни та Львівської області в цілому;
  • розвиток транспортної інфраструктури.

Ділянку дороги Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів,  яка входить у «транзитне кільце» відремонтували у 2016 році, а ділянку дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка від міжнародної траси М-06 Київ – Чоп до траси М-11 Львів – Шегині ремонтують у межах державного інвестиційного проекту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області».

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Крім цього, на експертизі перебувають проєкти ремонту ще двох ділянок зазначеної дороги: Городок – Повітно та Жовква – Кам’янка–Бузька. Роботи хочуть розпочати ще у 2020 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!