Політична реклама

На Львівщині зрубана ялинка коштує в середньому 52 гривні

976 0
Рекомендована для продажу ціна на ялинки 1-3 метра породи сосна, смерека становить 52 грн. Як і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації а також дозволяє покупцю завдяки спеціальному он-лайн сервісу взнати походження купленого деревця.

Згідно законодавства України, підприємці, які здійснюють перевезення ялинок, повинні мати при собі: накладну з лісництва (при перевезенні товарно-транспортну накладну), сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з "мокрою" печаткою, - інформує "Гал Інфо".

Не менш важливо, що для законного продажу ялинок приватний підприємець повинен мати відповідний пакет документів і дозвіл на торгівлю. В разі виявлення порушень, винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

 - ст. 65 КУпАП (незаконна вирубка, пошкодження і знищення лісових культур і молодняка) тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Що складає від 85 до 204 гривень.

 - Ст. 65-1 КУпАП (знищення або пошкодження полезахисних лісосмуг та захисних лісових насаджень) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Що складає від 85 до 204 гривень.

 - Ст. 66 КУпАП (знищення або пошкодження підросту в лісах) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дана сума складатиме від 17 до 119 гривень.

 - Ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такий штраф складе від 17 до 119 гривень.

 - Ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) тягне за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, або накладення штрафу від 6 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. Складає від 17 до 255 гривень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!