Політична реклама

На львівських ринках половина фруктів - імпортні

1124 0
Експерти наголошують на постійному зниженні частки вітчизняної плодово-ягідної продукції на ринках Львівщини, яка зараз складає близько 50%.

Ціни на яблука і груші на ринках Львова істотно вищі від закупівельних, які пропонують виробникові. Такими є дані моніторингу, проведеного фахівцями Держісільгоспінспекції в Львівській області, інформує прес-центр Держісільгоспінспекції Львівщини, - повідомляє "Львівський портал".

Так, мінімальна ціна за кілограм яблук становить 3,5 гривень, середня - 4-5 гривень, а максимальна ціна за нілограм яблук становить 8 гривень. Найдешевші груші коштують 8 гривень, середня вартість цього фрукта становить 14 грн./кг, а найдорожчі груші коштують 19 грн./кг.

Однак у роздрібній торгівлі ціни вищі на 15 – 30 % від оптових і становлять 4 -10 гривень за кілограм яблук, а ціна за груші коливається в діапазоні 10-28 гривень за кілограм. Разом з тим, восени цього року сільськогосподарські підприємства області реалізовували яблучну сировину за цінами 0,8 – 1,2 грн./кг, і лише в останні дні закупівельна ціна піднялась до 1,4 грн/кг .

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!