На Мечникова стався прорив труби: без води залишились кілька будинків

1644 0
Цю трубу замінили у 2007 році, а її термін експлуатації становить 50 років.
фото Ірини Дух

фото Ірини Дух

У Львові на вулиці Мечникова стався прорив трубопроводу. На місці працює аварійна бригада «Львівводоканалу». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця ЛКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

«Без води залишились будинки на вул. Мечникова, 9-45. З початку року це вже п’ятий прорив нового поліетиленового трубопроводу, який замінили у 2007 році. На місці працює аварійно-ремонтна бригада, водопостачання мають відновити до 16:00», – зазначила Уляна Горбата.

Вона додала, що такі труби розраховані на 50 років експлуатації, а тому ця труба, очевидно, мала якісь заводські пошкодження або було неправильно проведено розрахунки тиску.

Читайте також: Як Львів прибирають після затоплення. Фото

Усі роботи «Львівводоканал» виконує за свої кошти, але підприємство з’ясовуватиме, у кого у 2007 році придбали неякісний трубопровід.

Пізніше прес-служба ЛМР оприлюднила інформацію про те, що через прорив труби створено комісію, яка має дослідити причини виникнення цього провалля.

«Коли комісія закінчить свою роботу, тоді можна буде чітко встановити причину — чи це помилки підрядника, який це виконував, чи це помилка проектанта, який це прораховував, чи може якась інша ситуація. Зараз завдання — все відновити до нормального стану. Це все буде робитись за кошти тих, хто призвів до такого, ми не будемо на це виділяти жодних додаткових бюджетних коштів», – цитує прес-служба міського голову Андрія Садового.
 

Нагадаємо, вулицю Мечникова закрили на реконструкцію у грудні 2015-го року. Тут планували виконання робіт з будівництва каналізаційного колектора діаметром 2 м, який залягає на глибині до 9 м. На її ремонт витратили 67 млн гривень. Роботи виконувала компанія «Онур».

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!