У відреставрованого ангела біля костелу святого Антонія у Львові утворилася тріщина. Фото

6194 0
Тріщини є поверхневими і загрози конструкції не несуть.
Фото: antoni.lviv.ua

Фото: antoni.lviv.ua

На сходовій композиції, зокрема у поклінного ангела, що біля костелу святого Антонія на вулиці Личаківській, 49 у Львові утворилася тріщина. Про це повідомив користувач «Гарячої лінії міста» на Фейсбуку.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, скульптури мали втрачені голови і руки, які доробили зі штучного каменю. Тріщини є поверхневими і загрози конструкції не несуть. Фахівці мають це виправити.

Читайте також: На Львівщині відновили капличку у Крехівському монастирі

«Скульптури ангелів виконували три роки тому студенти на кафедрі архітектури та реставрації Національного університету «Львівська політехніка» як дипломну роботу. Три роки вони були на кафедрі, тепер, коли ми зробили сходи, їх повернули сюди», – каже вона.

Додамо, що для міста ці скульптури були безкоштовними.

Нагадаємо, що реставрацію фасадних сходів при францисканському костелі св. Антонія у Львові завершили напередодні Різдва минулого року. Сходи барокового костелу набули свого первинного вигляду. На їхню терасу повернули фігури двох ангелів, які адорують Діву Марію.

У жовтні 1964 році вони були пошкоджені. Вцілілі частини фігур зберігалися у костелі, а в 2012 році їх віддали на реставрацію.

Ольга Коваль

Фото із «Гарячої лінії міста»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!