Потрібні всі групи крові. Львів’ян закликають стати донорами напередодні Різдва

1149 0
Зараз у Центрі є близько 70% крові від необхідної кількості.
ілюстративне фото: Згурівська правда

ілюстративне фото: Згурівська правда

Донорів у Львівському обласному центрі служби грові, що на вул. Пекарській, в останні дні стало менше. Це, за словами завідувача донорського відділу Ігоря Горбаля, пов’язано з новорічними святами, а на Різдво їх взагалі буде обмаль.

«Ситуація наразі не дуже критична, але попереду довгі вихідні, чого ми найбільше боїмося. Групи крові потрібні всі, не маємо вибраних. Усі приймаємо радо. Сьогодні до 13:00, а також завтра до 12:00 можна підійти і поповнити наші запаси. 7-8 чи 11-12 січня, розуміємо, що точно ніхто не прийде здавати», – розповів Ігор Горбаль у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад

Зараз у Центрі служби крові є близько 70% крові для переливання від необхідної кількості. Якщо порівнювати з минулим роком, то в такий же час, додає Ігор Горбаль, відсоток крові в центрі був вищим, запаси були більші.

Нагадаємо, що Львівський обласний центр служби крові розташований на вул. Пекарській, 69. Запитання щодо вимог до донорів можна поставити за телефоном (032) 276 97 68. Щоб здати кров, потрібно мати від 18 до 55 років, вагу від 50 кг. Детальніше про це читайте за посиланням

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!