Політична реклама

Нардеп зі Львова вимагає скасувати постанову про заборону в’їзду іноземців в Україну

1619 0
Уже за кілька годин після озвучення рішення закрити кордон іноземці почали скасовувати броні у готелях, які зробили на осінь 2020.

Непродумані рішення Кабінету міністрів щодо заборони в’їзду в Україну іноземців та «фальшування» з зонуванням на окремі карантинні території,  призводять до погіршення ситуації в країні та обертаються суттєвими фінансовими втратами для бізнесу, зокрема у Львові.

Про це заявив у своєму виступі під час засідання Верховної Ради народний депутатів від фракції «Голос» Ярослав Рущишин.

«Перша річ – це є «фальсифікації», які відбуваються при розрахунку «кольору» громади під час карантину. І сьогодні Івано-Франківськ підтвердив, що це відбувається не тільки у Львові – коли беруться всі заповнені ліжка від всіх хворих, а не тільки на Covid-19. А друга річ – це заборона іноземцям в’їзду до України і вони скасовують всі свої осінні броні на всі готелі. Якщо ми далі так будемо працювати – ми не вижевемо», – зазначив народний депутат.

Ярослав Рущишин закликав Кабінет Міністрів до передбачуваності та законності у прийнятті своїх рішень і скерував звернення у Кабінету міністрів щодо скасування заборони на в’їзд іноземців.

«Лише почали відновлюватися авіасполучення і туристичні потоки в Україну з-за кордону, як уряд знову дає бізнесу під дих і забороняє в’їзд іноземцям. Туристичний сезон у Львові (і не тільки) – провалено. Якщо ми у такий спосіб заборон будемо працювати і надалі, український бізнес не виживе»,  пояснив він.

 

 

Розвинені держави, за словами нардепа, вливають мільярди на порятунок бізнесу та своїх економік. Україна не має такої можливості, оскільки увійшла у карантин з величезним дефіцитом бюджету. Тож, замість того, аби просто не заважати, щоб бізнес самостійно міг стати на ноги, уряд вкотре приймає непідготовлені і нелогічні рішення, вважає він.

Народний обранець наголошує, рішення про заборону в’їзду іноземців вже призводить до збитків. Як приклад він навів слова співзасновника Холдингу емоцій «!FEST» Андрія Худа, який повідомив, що вже за кілька годин після озвучення рішення закрити кордон іноземці почали скасовувати броні у їхніх готелях, які зробили на осінь 2020.

«Це були не просто туристи. Це була надія на відновлення бізнесу, який живить Львів. Зараз у Львові частка іноземців серед туристів сягає 15%, а в докарантинний період була 70%», – говорить Ярослав Рущишин.  

Нагадаємо, 26 серпня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про закриття кордонів для в'їзду іноземців до 28 вересня. Відповідні зміни, які ініціювало МВС, було внесено до постанови Кабміну в №641 і стали для багатьох несподіванкою, бо заборона була введена буквально за три дні і без чітких пояснень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!