Політична реклама

Нацбанк роз'яснив, як проводити обмін валюти

1116 0
Національний банк України дав роз'яснення щодо практичного застосування деяких норм Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою НБУ від 12 грудня 2002 року.


Про це повідомляє прес-служба Незалежної асоціації банків України (НАБУ), на яку посилається Укрінформ.

"Регулятор пояснив, що проведення валютно-обмінних операцій здійснюється на підставі документів, що дають змогу з'ясувати резидентність фізичної особи. Для фізичної особи-резидента це: паспорт громадянина України; паспорт громадянина України для виїзду за кордон без позначки, що підтверджує постійне проживання за кордоном; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, видане в Україні; посвідчення біженця, видане в Україні; посвідка на постійне проживання в Україні", - йдеться у повідомленні.
Для фізичної особи-нерезидента необхідні: національний паспорт громадянина іншої держави; паспорт громадянина України для виїзду за кордон з позначкою про постійне проживання за кордоном; акредитаційна картка, видана Міністерством закордонних справ України.

При здійсненні валютно-обмінних операцій, незалежно від суми операції, касовий працівник за допомогою ксерокса робить копію першої та другої сторінок паспорта громадянина України.

У разі пред'явлення закордонпаспорта або паспорта громадянина іншої держави знімається ксерокопія першої сторінки, позначка про постійне місце проживання.

Зазначені сторінки засвідчуються відбитком штампу каси банку, фінансової установи і разом з квитанцією про здійснення валютно-обмінної операції підшиваються у документах для банку.

При проведенні валютно-обмінних операцій на суму, що перевищує 50 тис. гривень, але не перевищує 150 тис. гривень, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків не знімається. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!