Найпопулярніші електрокари в Україні. Перелік

4323 0
За шість місяців 2018 року український парк електромобілів поповнився на 1915 авто.
фото wikimedia.org

фото wikimedia.org

На українському автомобільному ринку більшає електрокарів. Найпопулярнішим серед них залишається Nissan Leaf, повідомляє асоціація «Укравтопром».

За перші шість місяців цього року в Україні придбали 2915 електрокарів. У порівнянні з першим півріччям 2017 року, попит на автомобілі, що працюють виключно на електротязі, виріс в півтора рази. У асоціації зазначають, що задоволення цього попиту відбувалося в основному за рахунок імпорту вживаних машин.

Читайте також: В Україні може з’явитись мережа швидких електрозаправок 

Найпопулярнішим електромобілем в Україні залишається Nissan Leaf – 1282 авто цієї моделі з січня по червень отримали українську прописку. Другим став автомобіль BMW i3, перевагу якому віддали 129 автомобілістів.

Значно менше українці обирають Tesla Model S – 95, та Mercedes-Benz B Electric Drive – 57 авто. Замикає п’ятірку лідерів електричний SMART Fortwo – 50 машин.

Загалом, в Топ-10 первинного ринку електрокарів увійшли: Tesla Model X – 46 шт., KIA Soul EV – 37 шт., Toyota RAV-4 EV – 33 шт., Volkswagen е-Golf – 31 шт., Fiat 500е і Hyundai Ioniq з однаковим результатом – по 26 авто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!