Німецькі лікарі у Львові безкоштовно прооперували 17 українців

2094 0
До Львова із дев’ятим візитом для безкоштовних консультацій та операцій приїжджають німецькі пластичні хірурги.
Deutsche Welle

Deutsche Welle

Відомі німецькі пластичні хірурги – професор, доктор медичних наук Клаус Екснер та доктор Б’янка Байкан-Екснер, за п’ять днів у Львові надали консультації для 52 українців прооперували 17 складних пацієнтів із 14 областей України. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Упродовж чотирьох операційних днів виконано 17 оперативних втручань з приводу вроджених та набутих вад розвитку. З них 11 операцій проведено щодо вроджених та післяопікових птозів верхніх повік, 3 операції щодо реконструкції зовнішнього вуха, 2 операції – усунення доброякісних новоутворень із шкірною пластикою, та 1 операція – реконструкція післяопераційного дефекту молочної залози шкірно-м’язовим клаптем на судинній ніжці», – розповіли у 8-й міській клінічній лікарні, на базі якої працювали німецькі та українські медики. 

Читайте також: В Україні оновили препарати програми «Доступні ліки». Перелік

Нагадаємо, співпраця із німецькими хірургами розпочалась 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро-2012» і впродовж тижня безкоштовно оперував дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe».

Із того часу він намагається двічі на рік приїжджати до Львова. За цей час німецькі фахівці проконсультували майже 400 пацієнтів і понад 150 пацієнтів прооперували. Поїздки хірургів оплачують благодійники, а операції вони проводять безкоштовно. Востаннє лікарі відвідували Львів у червні минулого року. Останній візит німецьких медиків до України став уже дев’ятим. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!