В Україні оновили препарати програми «Доступні ліки». Перелік

2845 0
До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою. Про це повідомляє прес-служба МОЗ. 

Читайте також: На «Доступні ліки» Львівщини виділили понад 65 млн гривень

До оновленого списку ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, зокрема 18 українських та 30 – іноземних виробників. Порівняно з попереднім переліком, у новому реєстрі стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – для діабету ІІ типу, на 3 – для лікування бронхіальної астми.

Реєстр доповнили двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу — Лозартан (11 препаратів) та Глібенкламід (3 препарати). 

Читайте також: У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції

Для фармацевтичних компаній надали додаткових п’ять днів для зниження цінових пропозиці, що дало змогу розширити список безкоштовних препаратів ще на 13 одиниць. У новому переліку вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні минулого року. Вона направлена на надання повністю або частково безкоштовних ліків для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. 

Загалом кожна третя аптека в Україні бере участь у програмі «Доступні ліки». Щоб отримати безкоштовні препарати, необхідно звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!