Політична реклама

Нове міське сміттєзвалище для Львова постане поблизу Нового Роздолу?

1375 0
У Львові знайшли ділянку для нового міського полігону твердих побутових відходів - поблизу Нового Роздолу. Про це повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль на виїзному засіданні міської ради, яке сьогодні, 22 травня, відбувається у Великих Грибовичах і присвяче Львівському сміттєзвалищу: селяни погрожують провести Євро-2012 на сміттєзвалищі.

C.Кіраль розповів про те. як тривав пошук нової ділянки під сміттєзвалище. Спершу було запропоновано понад 70 ділянок. Вибрали одну – поблизу Нового Роздолу, яка є в державній власності, – на території колишнього підприємства «Новороздільська сірка».

Площа – понад 1 800 га. Там є два кар’єри по 120 гектарів, які можуть бути обладнані під новий полігон для сміття. Проблема лише у тому, що нова ділянка розміщена на відстані 40-50 км від центру Львова - задалеко як для міського сміттєзвалища.

За словами Кіраля, в середині 2013 року планують розпочати будівництво переробної станції на отій ділянці біля Нового Роздолу. За попередніми даними, приблизно вісім фірм мають намір взяти участь у конкурсі на експлуатацію нового полігону. Конкурс мав би провести Світовий банк.

Додамо, що ділянку під нове сміттєзвалище Львів не може знайти вже протягом 7-8 років. Водночас Грибовицьке сміттєзвалище нині експлуатується із порушенням санітарних та екологічних норм: вона мало бути закрите ще кілька років тому. 

Джерело:  Гал-інфо

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!