Політична реклама

Овочі дешевшають вже 4 місяці і... дешевшатимуть далі, - експерти

1277 0
Овочі в Україні продовжують дешевшати. Тенденція триває вже чотири з половиною місяці. Приміром, лише протягом минулого тижня вартість моркви зменшилась відразу на 13%. Також знижуються ціни на капусту та картоплю. А кілограм цибулі наразі коштує одну гривню.

Але експерти впевнені: найближчим часом чекати подорожчання не варто. Городини виростили дуже багато. Тому виробники страждають. Адже збувають товар за цінами, які дорівнюють собівартості.

"Для того, щоб Україна могла позбутися того надлишку цибулі, ціни мають бути нижчими, ніж вони є на сьогоднішній день. І тому перспективи ціноутворення дуже чіткі. Ціна на цибулю зростати не буде. Вона буде падати. Межі падіння ціни не існує. В овочах і картоплі немає дуже високої та дуже низької ціни", - пояснив телеканалу UBR аналітик аграрного ринку Андрій Ярмак.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!