Перед Різдвом до Львова повернули відреставроване 400-літнє розп'яття

2281 0
У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла 3 січня розмістили відновлений вівтар Розп'яття Ісуса Христа. Різьбленій скульптурі з дерева, автором якої є Ян Пфістер, наступного року виповниться 400 років. У храмі дуже тішаться, що розп'яття вдалось повернути до храму перед святом Різдва Христового.
фото: kapelanstvo.info

фото: kapelanstvo.info

Фундатором вівтаря було "Братство доброї смерті". Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив настоятель храму отець Степан Сус. До ювілею Розп'яття,  зазначає настоятель храму, упродовж 2015-го у військовій святині відбуватимуться богослужіння та молитви перед вівтарем Христа.

Читайте також: Де і коли львів'яни можуть отримати Вифлеємський вогонь

Священик повідомляє й про те, що відновлення скульптури розп'яття та вівтаря тривало близько півроку, а кошторис робіт становив 160 000 гривень. Також додає, що у Гарнізонному храмі раніше були відреставровані вівтарі та написані ікони святих апостолів Петра і Павла, Андрія Первозванного, святого Миколая Чудотворця та Архістратига Михаїла.

Віддати шану Христу і насолодитись довершенністю скульптури львів'яни можуть у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла  що на вул. Театральній, 11.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!