Політична реклама

Перевізник з Луганська хоче перенести бізнес на Львівщину

1076 0
Одна з компаній-перевізників з Луганська хоче частково перенести бізнес на Львівщину – через напругу в регіоні. Про це повідомив начальник управління міжнародних економічних зв’язків Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд під час відеомосту між Львовом і Луганськом.

Крім того, за його словами, тенденція до падіння бізнесу спостерігається у львівських фірм-перевізників, логістичних компаній, підприємств-постачальників торгових мереж.

За словами заступника голови Алчевської спілки підприємців Артура Баранова, найбільше в Луганській обалсті потерпіла транспортна галузь. «По-перше, немає чим платити податки, а по-друге, не буде кому їх платити», - наголосив громадський активіст і підприємець.

Водночас голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський зауважив загальне падіння активності також у всіх сферах будівництва і послуг на Львівщині, що пов’язано з «дуже низькими доходами населення».

Окрім цього, під час телемосту Зафійовський наголосив, що, аби допомогти бізнесу, в Україні, треба навести лад з податками. Найбільш корупційним в Україні він вважає ПДВ, який треба знизити до 10%.

«Якщо буде 10%, то ніхто не пхатиме туди свої пальці, ризикуючи бізнесом і посадами», – пояснив він.

Володимир Коруд також запропонував спростити адміністрування податків, бо, на його думку, малий бізнес – це, передусім, самозайнятість і робочі місця, а не джерело для наповнення бюджету податками.

Довідка.

Львівська торгово-промислова палата налічує 371 члена, з них 313 – це підприємства малого і середнього бізнесу. Луганська торгово-промислова палата налічує 300 членів, з яких 95% становить малий і середній бізнес з кількістю працівників на кожному підприємстві – від 1 000 і менше.

Члени-підприємства Луганської торгово-промислоової палати орієнтуються на роботу з країнами СНД: з 7-ми млрд грн зовнішнього обророту, 70% становить експорт в країни СНД і більша частина його припадає на Росію. За 50 останніх років ця тенденція не змінилася.

Для підприємств Львівщини домінантним є європейський ринок.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!