Політична реклама

Полотна Моне, Ренуара, Дюфі експонуватимуть у Львові 3 місяці

1341 0
У Львові стартувала масштабна виставка колекції творів «Живопис у Нормандії». Тут присутні твори Моне, Будена, Жеріко, Курбе, Коро, Дюфі, Ренуара тощо. Французьких художників виставляють у Львові вперше з 30-х років ХХ століття, запевнив директор Національного музею у Львові Ігор Кожан.
фото: wikipaintings.org

фото: wikipaintings.org


Виставка стартувала вчора ввечері в Національному музеї. Триватиме вона до 26 серпня - повідомляє Zaxid.net.

У межах виставки представлено 50 полотен (здебільшого малих та середніх) французьких художників, які малювали Нормандію у період з1750 до 1950 року. Зокрема, тут представлена картина Клода Моне «Етрета» («Etretat»).

Посол Франції в Україні Ален Ремі розповів, що взимку у Львові відкрили Почесне консульство Франції, а вже весною організували масштабну виставку.

«Нормандія в живописі» – це одночасно престижна і рідкісна виставка. Перш за все, вона престижна. Це цінні твори художників, з натхнення яких з’явились відомі полотна і стали початком різних течій. Їх твори показують в музеях усього світу. І це почесно – побачити ці картини сьогодні у Львові», – зазначив посол Франції.

Також, з його слів, експозиція рідкісна, оскільки туту представлено ряд картин, які мало відомі широкому загалу.

Він додав, що виставка «Нормандії у живописі» у Львові та Києві (сюди картини потраплять восени) – це, фактично, початок відзначення 20-річчя дипломатичних відносин між Україною та Францією.

Заступник мера Львова з гуманітарних питань Василь Косів наголосив, що 2012-ий можна сміливо назвати роком Франції у Львові: «Ми завжди маємо «Французьку весну»… Цього року ми мали ще й французьку зиму – відкрили Почесне консульство. Влітку триватиме виставка, а восени скульптури Пінзеля зі Львова експонуватимуть у Луврі… Це найкраще підтвердження, чим є Львів, чи ми є Європою, чи ми достойні бути Європою».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!