Політична реклама

Польща дозволила подвійне громадянство

1174 0
Член Євросоюзу Польща дозволила подвійне громадянство та спростила надання його іноземцям, серед яких в країні найбільше проживає українців. Відповідні зміни запроваджує новий закон про громадянство, котрий набув чинності.

"З 15 серпня 2012 року президент зможе надавати польське громадянство усім іноземцям незалежно від того чи вони жили та як довго жили у Польщі", - відзначили у польському Міністерстві внутрішніх справ.

Новий закон також дозволив надавати польське громадянство усім - без обмежень - іноземцям в рамках процедури, яку веде воєвода (аналог голови обласної держадміністрації в Україні) та скоротив термін, необхідного для подачі такої заявки, терміну проживання в країні з дозволом "на постійне перебування" до трьох років.

Для отримання громадянства Польщі від воєводи, крім трьох років життя з таким дозволом, необхідно мати регулярний дохід, підтвердження наявності місця проживання (договір оренди чи власності квартири) та знати польську мову.

"Польський громадянин може мати одночасно польське громадянство та громадянство іншої країни", - відзначили у міністерстві.

Джерело: "Економічна правда"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!