Понад 21 тисяча українців виїхала в ЄС без віз

2226 0
Від початку запровадження безвізу станом на ранок 19 червня кордон з країнами ЄС перетнуло більше півмільйона громадян України.
фото: mors.in.ua

фото: mors.in.ua

З цього числа понад 100 тисяч українців використовували біометричні паспорти, при цьому 21,2 громадян України перетинали кордон, маючи тільки біометричний паспорт.

З початку впровадження безвізових подорожей у перетині кордону відмовлено 26 громадянам України.

Читайте також: Як перетнути кордон після безвізу. Інструкція

Прямуючи в країни Європи в рамках безвізових подорожей, 6745 громадян (32%) скористалися авіаційним транспортом. Інші прямували залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску, більшість з яких на кордоні з Польщею (8725 громадян України) та Угорщиною (2840 громадян України).

У ДПС України відзначають, що протягом вихідних зафіксували значне збільшення громадян, які в рамках безвізу прямували в європейські країни.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!