Християни східного обряду відзначають Введення у храм Пресвятої Богородиці

1653 0
У трьох церквах Львова – храмове свято.
Фото: church.ua

Фото: church.ua

4 грудня християни східного обряду відзначають свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, що належить до 12-ти великих неперехідних свят православної церкви.

Це свято, як і свято Різдва (Друга Пречиста) й Успіння Божої Матері (Перша Пречиста), засноване на традиціях церкви та на апокрифах. У календарному циклі українців це свято завершує осінній сезон і починає зимовий. Головною метою святкувань цього дня було накликати багатство та добробут на майбутній рік.

Відомо, що батьки Пресвятої Богородиці святий Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали обіцянку, що якщо у них народиться дитина, то вони віддадуть її на службу богові у Єрусалимський храм. Господь Після цього у них народилася донька Марія. Після того, як їй виповнилося три роки, батьки привели її до храму і віддали в руки первосвященика Захарії, батька святого Івана Предтечі. Тут Пресвята Богородиця перебувала тривалий час аж до заручин зі святим Йосифом.

Додамо, що на честь свята три храми Львова відзначають престольний празник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!