Президент підписав закон про кредити для бізнесу під під 5-9%

2146 0
Програма має стартувати орієнтовно 1 лютого.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким у із держбюджету на 2020 рік виділять 2 млрд грн на кредити для малого бізнесу під 5, 7 та 9%. Про це повідомляє пресслужба президента.

Читайте також: НБУ запустить сайт про кредити для малого та середнього бізнесу

Зазначається, що Програма дасть змогу малим та середнім підприємцям відкривати власну справу. Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у гривні. Відсоток залежить від розміру й типу бізнесу.

Крім цього, підтримку підприємцям надаватимуть у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого та середнього бізнесу бракує застави.

Програма має стартувати орієнтовно 1 лютого, тоді й тануть відомими інші деталі програми. Заявку можна подавати вже за посиланням.

Підтримку бізнесу будуть надавати за двома напрямками:

  • перший – здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у національній валюті. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • другий – надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

Нагадаємо, 14 січня Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, якими створили Фонд розвитку підприємництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!