Протестувальники виламали двері до міської ради та увірвались у ратушу. Відео

3721 0
Минулої п’ятниці під час засідання виконавчого комітету протестувальники зірвали засідання та облили фарбою чиновників.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Кілька десятків протестувальників із різних громадських організацій Львова, які напередодні розклали наметове містечко під будівлею ратуші, увірвались до міської ради та зламали замок до вхідних дверей. 

До протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Після цього мітингувальники увірвались до ратуші. Під час штурму, протестувальники мали з собою ніж, що зафіксували камери, а серед учасників акції помітили неповнолітніх. За інформацією прес-служби ЛМР, під час штурму постраждали троє осіб, серед яких Євген Бойко, якого госпіталізували з травмою селезінки.

Серед протестувальників – ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини тощо. Вони неодноразово намагалися зірвати роботу виконавчого комітету та сесії. Зокрема, минулої п’ятниці під час засідання виконавчого комітету протестувальники зірвали засідання та облили фарбою чиновників. У міськраді ці протести пов’язують із забороною продавати у МАФах пиво та алкогольні напої, яка почала діяти з 1 травня.

Окрім цього, ці ж активісти торік увірвались в редакцію ТРК «Люкс» і штурмували редакцію Zaxid.net, де вийшла низка матеріалів про скуповування земель через учасників АТО і про схеми, в яких брали участь члени зазначених організацій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!