Прикордонники відкрили піший напрямок біля «Краківця». Як повертаються українці

11068 0
Наразі семеро експертів перевіряють документи в українців. На допомогу мають приїхати ще мікроавтобуси ДСНС та ЛОДА.
Фото: Darek Delmanowicz, Корчова, 27 березня

Фото: Darek Delmanowicz, Корчова, 27 березня

Прикордонники відкрили піший напрямок руху поряд з пунктом пропуску «Краківець», аби прискорити оформлення громадян України на в’їзд в Україну на кордоні з Польщею та розвантажити цей напрямок.

Для цього охоронці кордону розгорнули пересувні автомобільні комплекси прикордонного контролю на базі двох автомобілей. Наразі забезпечилиробочі місця для 7 експертів з перевірки документів. Оформлення громадян на вхід в Україну розпочалося о 17:00.

Спільно з органами місцевої влади, ДСНС та волонтерами на даний час організували 9 автобусів та мікроавтобусів для перевезення українців. Також очікується прибуття ще 9 транспортних засобів (від Львівської ОДА та додаткових від ДСНС). Станом на 18.00 на даному напрямку вже оформлено 160 громадян.

Водночас, як повідомили у пресслужбі ЛОДА, за останню добу через пропускні пункти «Краковець» та «Рава-Руська» повернулись близько 7 тисяч українців. На ПП «Рава-Руська» людей перевозять 5 автобусів, 2 мікроавтобуси та один автобус ДСНС, а на ПП «Краковець» - 8 автобусів, 2 автобуси ДСНС, 4 мікроавтобуси. Окрім того, туди додатково скерували ще 7 автобусів.

У пресслужбі ЛОДА запевняють, що епідеміологи разом з Національною поліцією перевірятимуть дотримання самоізоляції всіх, хто повертається в Україну з-за кордону.

У разі порушення підписаної згоди, таких осіб можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Усі документи передаються в базу для епідеміологів. Епідеміологи спільно з Національною поліцією України відпрацьовуватимуть кожний контакт і кожну згоду про самоізоляцію.

Нагадаємо, що  27 березня до кінця доби Україна повністю закриє державний кордон через поширення COVІD-19.

Фото, відео Держприкордонслужби

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!