Росія продовжує обстрілювати «Азовсталь»

879 0
Ймовірно, там ще залишаються українські військові.
Фото евакуації українських військових з "Азовсталі" 17 травня/Alexander Ermochenko

Фото евакуації українських військових з "Азовсталі" 17 травня/Alexander Ermochenko

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти не припиняють бити по інфраструктурі заводу «Азовсталь» у Маріуполі, незважаючи на складний процес евакуації звідти українських захисників.

«Це вказує на те, що залишки української оборони все ще знаходяться на заводі, незважаючи на евакуацію в останні кілька днів», – зробили висновок у ISW.

Читайте також: Автобуси з бійцями з Азовсталі прибули до окупованої Оленівки

Як пишуть експерти аналітичного центру у Вашингтоні, армія РФ «продовжує завдавати повітряних та артилерійських ударів» по меткомбінату.

«18.05.2022, Азовсталь. Боротьба триває», – написав у Twitter майор Богдан Кротевич, начальник штаба полку «Азов», який все ще знаходиться на меткомбінаті.

Як відзначають в ISW, російська влада планує зрівняти Азовсталь із землею «після завершення його захоплення, що безпосередньо підриває велике стратегічне економічне значення захоплення заводу».

Нагадаємо, що сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя, які були евакуйовані з «Азовсталі», прибули до тимчасово окупованої Оленівки у вівторок, 17 травня. Автобуси із захисниками Маріуполя супроводжували російські окупанти. Росіяни кажуть, що принаймні 256 українських військових здалися в полон, включно з 51 пораненим. Українська влада повідомляла про 264 військових, з них 53 поранених. Про те, чи залишалися ще військові на заводі, не повідомляли. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!