Росіяни перекидають до Брянської та Курської областей сили, аби відволікти ЗСУ на півночі

1111 0
Кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з двома українськими областями є недостатніми для відкриття другого фронту.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Російське командування перекидає до Брянської та Курської областей підрозділи, які можуть взяти участь у відволікаючих маневрах на Сумському та Чернігівському напрямах. Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ.

Так, на станціях Клімово та Суземка Брянської області фіксують прибуття ешелонів з танками Т-80 з 239 ЦЗМР (богучар) 20А ВВО, а на Суджу та Льгов-Київський Курської області прибувають ешелони зі складу 144 мсд 20А ВВО з танками зі складу 18 мсд 11 АК балтійського флоту. Хоча кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з двома українськими областями є недостатніми для відкриття другого фронту, та цей склад можуть перекинути для активізації дії на кордоні, які відволікають увагу ЗСУ.

Читайте також: Росія спробує оточити українські війська на сході, – британська розвідка

«На сьогоднішній день не можуть відкривати другий фронт де-небудь – недостатньо ресурсів, але постійною демонстрацією загрози наступу можуть сковувати сили Збройних Сил України. На це і робиться розрахунок, щоб зменшити контрнаступальний потенціал ЗСУ. Окремо хотілося б відзначити, що з цією метою використовуватиметься ресурс не стільки «рідних» підрозділів брянської та курської областей, а збірна солянка з єльні, богучар та советська», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил РБ виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. У частинах сил спеціальних операцій збройних сил республіки білорусь відзначають проведення перевірки бойової готовності. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!