Російська Федерація готує масштабну провокацію проти України

2707 0
Не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України.
Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

За інформацією української розвідки Російська Федерація готує провокацію проти Української держави – спонукати на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України. 

Також, за даними розвідки, Росія готується розширити російську військову присутність на території так званих ДНР та ЛНР за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ).

Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України, йдеться у повідомленні.

«Також відомо, шо російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та “миротворчих” заходів РФ у відповідь», – повідомляє розвідка.

Водночас в Офісі президента також заявили про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, і що з початку цього року російські війська понад 570 разів порушили режим тиші. 

За словами заступника керівника Офісу Президента Романа Машовця, зараз спостерігається скупчення російських військ біля державного кордону України. 

Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков запевнив, що всю інформацію про безпекову ситуацію на сході України та на кордоні з Росією передадуть у штаб-квартиру Альянсу в Брюсселі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!