Російські окупанти на Донбасі зруйнували пам'ятник львів’янину Василю Сліпаку

1865 0
Кілька молодих людей розхитали пам’ятний знак, повалили на землю.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Російські сепаратисти та окупанти зруйнували пам'ятний знак українському оперному співаку, волонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України, ветерану АТО та уродженцю Львова Василю Сліпаку. Про це повідомляє радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Читайте також: У Львові відкрили мурал на честь Василя Сліпака, а в Києві презентують пісню про нього. Відео

«Російські окупанти та колаборанти знищили пам'ятку Василю Сліпаку. Герою та гордості України. Генію світової культури. Все, на що воно здатне – це нищити і вбивати. Народжувати «шансон» та шанувати кобзона», – йдеться у повідомленні.

Кілька молодих людей розхитали пам’ятний знак, повалили на землю, а потім завантажили в автомобіль.

Руйнування пам'ятника відбувається вдруге. Вперше вони це зробили на початку березня, коли українські військові відійшли від населеного пункту, де він був встановлений, проте з часом контроль над ним повернули і пам'ятний знак знову встановили.

Читайте також: Львівська журналістка написала книгу спогадів про Героя Василя Сліпака

Нагадаємо, що Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року біля селища Луганське на Донеччині. Був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», також закінчив Львівську консерваторію (зараз – Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 році. Після завершення навчання його запросили до Паризької опери. Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля». До 4 річниці загибелі співака на війні, у центрі Львова відкрили мурал із зображенням Василя Сліпака.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!