Політична реклама

Що відбуватиметься у Львові 8-9 травня

1233 0
Офіційно вшановувати пам’ять загиблих під час Другої Світової війни у Львові будуть 8 травня. Попри заклики правоохоронців Львівщини утриматись від масових заходів через високу загрозу провокацій, 9 травня комуністи таки планують прийти до Монументу слави. Щоправда, індивідуально.

Так, міська та обласна влада запланували провести всі урочистості 8 травня. Мовляв, саме в цей день вся Європа святкує День перемоги над фашизмом. Так завтра заплановано покладання квітів до пам’ятного знаку на території колишнього концтабору «Шталаг-328», що на Цитаделі, проведення екуменічного молебню за загиблими під час Другої Світової війни, громадське віче та запалення лампадок у дворі "Тюрми на Лонцького".

Щодо комуністів, то вони обіцяють прийти 9 травня на Пагорб слави та Марсове поле. Кажуть, будуть і червоні прапори, і георгіївські стрічки. Щоправда, масового заходу не організовуватимуть, кожен зможе прийти індивідуально, пише Вголос з посиланням на голову львівського антифашистського комітету Олександра Калинюка.

УПЦ(МП) теж закликає відмовитись від масових заходів. З огляду на останні події в Україні та інформацію про можливі провокації у Львові, вірян закликають до поминальної молитви у Свято-Георгіївському кафедральному храмі. Прес-служба єпархії наголошує, що духовенство УПЦ(МП) не братиме участі в жодних громадських панахидах і закликає своїх вірян не брати участі в жодних акціях, які можуть спровокувати конфлікти чи провокації у місті.

А обласне СБУ взагалі закликає в цей день – 9 травня не проводити жодних масових заходів, якими могли б скористатися провокатори.

Співробітники СБУ спільно міліцією та громадськими активістами обіцяють цими днями працювати у посиленому режимі, забезпечувати контроль за в'їздами та виїздами зі Львова та області, а також патрулювати місцях можливого скупчення людей у Львові.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!