Усі школи мають оприлюднити фінансові звіти до грудня

2149 0
Згідно із нормами нещодавно ухваленого закону «Про освіту», всі школи повинні оприлюднювати інформацію про всі надходження коштів з усіх джерел.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

До першого грудня цього року усі школи в Україні мають представити звіти про надходження з усіх джерел – з бюджетів різних рівнів, батьківських внесків, проектної діяльності і тд. Таке рішення було ухвалено під час наради міністра освіти та науки України з керівниками обласних управлінь, інформує прес-служба МОН.

Очільниця міністерства нагадала, що значна частина положень нового закону уже набула чинності і одне із них стосується саме фінансової звітності.

Читайте також: Новий закон про освіту. що реально зміниться, коли буде результат і що може піти не так

«Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту і яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти, а, по-друге, нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти», – зазначила Лілія Гриневич.

За пропозицією міністра, обласні управління мають підготувати та оприлюднити відповідні накази і впродовж грудня вести моніторинг їх виконання.

Нагадуємо, що 5 вересня 2017 року 255 народних депутатів України ухвалили новий Закон «Про освіту» . 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!