Шлях батарейки у Львові: куди вона потрапляє після використання

2764 0
У Львові зберігають близько 18 тонн використаних батарейок.
Фото: haberizlenim.com

Фото: haberizlenim.com

Із 2014 року ДП «Боднарівка» займається збором, зберіганням та переробкою відходів, що містять ртуть, а також збирає використані батарейки у місті. Сьогодні у Львові налічують 217 таких пунктів.

Читайте також: Чиста джерельна. Звідки потрапляє вода у крани львівських будинків

Щомісяця еко-бус збирає відпрацьовані лампи та батарейки в кожному районі Львова. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу екології і природних ресурсів ЛМР Наталія Михайлюк, зібрані батарейки відвозять у цех, що на вул. Пластовій, 25. У Львові зберігають близько 18 тонн використаних батарейок, однак до кінця року їх планують перевезти на утилізацію до Польщі.

«Зараз вже напрацювали проект із польською компанією Еneris із міста Ґожув-Великопольський на перевезення і утилізацію саме батарейок. Але є низка вимог, які ми маємо врахувати і до кінця року, коли будуть всі документи, плануємо вивезти всі батарейки до Польщі», – каже вона.

Читайте також: У Львові стартувала триденна акція обмеження поліетилену в супермаркетах

Нагадаємо, що 22 березня виконком міської ради дозволив дочірньому підприємству «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» укладати угоди на транскордонне перевезення, приймання та переробку зібраних батарейок напряму з ліцензованими організаціями без застосування системи ProZorro. Утилізація коштуватиме місту приблизно 190 тисяч гривень, а перевезення батарейок – ще 90 тисяч.

Додамо, що нині у Львові працює єдиний в Україні завод з переробки люмінісцентних ламп. За минулий рік на ньому утилізували 410 тис. ламп, що у 4 рази більше, аніж за 2017 рік.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!