Швейцарська компанія придбає більше половини акцій банку «Львів»

2007 0
Загальні активи «Банку Львів» становлять 1 938 млрд гривень.
Фото: stockworld.com.ua

Фото: stockworld.com.ua

Швейцарська компанія з управління активами responsAbility Participations AG  планує викупити 51% акцій ПАТ «Банк Львів». Відповідну купівлю схвалив Національний банк України, передає finance.ua.

Торік, у вересні, у ПАТ «Банк Львів» повідомляли, що адміністрація банку подала пакет документів на узгодження інвестиції нового стратегічного акціонера.

Читайте також: Apple Pay тепер доступний клієнтам будь-якого банку

Станом на 1 січня, за даними НБУ, загальні активи «Банку Львів» становили 1 938 млрд гривень. Таким чином банк посідав 44 місце з 84 банків України.

Згідно з інформацією на сайті responsAbility Participations, 60% акцій компанії належить швейцарським фінансовим установам, у тому числі Baumann&Cie, Raiffeisen Switzerland, Swiss Re Foundation, Vontobel Beteiligungen, 21% – приватним інвесторам, і 19% – менеджменту і співробітникам компанії.

Довідка

ПАТ «Банк Львів» зареєстрували в Україні 1991 року. Кінцевим бенефеціарним власником, якому належало понад 99,9% акцій, був громадянин Ісландії Маргеір Петурсон. Нині ж понад 90% акцій банку, згідно з даними Youcontrol, належить ТОВ «Нью Прогрес Холдінг», одним із власників якого також є Маргеір Петурсон.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!