Сім медалей. Українець став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020

2999 0
Максим Крипак на Іграх здобув сім медалей, п’ять з яких – золоті.
Фото: Національний паралімпійський комітет України

Фото: Національний паралімпійський комітет України

Український плавець Максим Крипак став найбільш титулованим спортсменом Паралімпіади-2020 у Токіо ще до її офіційного завершення, передає Суспільне.  

Читайте також: Ще одне «золото» для Паралімпіади приніс веслувальник Ємельянов

Спортсмен загалом здобув сім медалей, п’ять з них – золоті. Максим Крипак став рекордсменом на цій Паралімпіаді, і це рекордна кількість не лише у плаванні, а й серед усіх дисциплін. 

Крипак став першим на дистанції 200 метрів комплексним плаванням і встановив паралімпійський рекорд – 05,68 секунди. 

Раніше спортсмен виграв чотири золоті медалі в Токіо у змаганнях з дистанції на 100 метрів вільним стилем, 100 метрів батерфляєм, 400 метрів вільним стилем та 100 метрів на спині. 

Загалом серед усіх мультимедалістів в Токіо дев’ять спортсменів є представниками дисципліни з плавання, а один – легкої атлетики. Йдеться про американця Ніка Мекг’ю, який посів восьму сходинку. 

Читайте також: Десяте золото. Ще двоє українських спортсменів здобули перемогу на Паралімпіаді у Токіо

Нагадаємо, що напередодні представник Полтавщини  Сергій Ємельянов здобув «золото» у веслуванні на байдарці-одиночці у класі KL3. 

Ємельянов подолав дистанцію 200 метрів за 40,355 секунди, випередивши найближчого суперника із Росії на 0,1 секунди. Рівненчанин Микола Синюк на байдарці-одиночці на 200 метрів завоював срібну медаль у класі KL2.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!