На фестивалі Wiz-Art у Львові показали фільм за участі російського актора-прихильника Л/ДНР

2824 0
Олександр Баширов у 2014 році навідувався до представників так званого «ополчення» невизнаних республік на Добнасі.
Фото: kp.ru

Фото: kp.ru

На 11-му кінофестивалі Wiz-Art у Львові показали російську короткометражну стрічку «Карусель» або «Лалай-балалай» Руслана Братова. Один з акторів цього фільму є росіянин Олександр Баширов. Про це повідомив кінорежисер Сашко Балабай на своїй сторінці у Facebook.

2014 році низка ЗМІ опублікували його фото з російськими найманцями на Донбасі. Цього року Міністерство культури України внесло Олександра Баширова до «чорного списку» осіб, які несуть загрозу територіальній цінності України. За інформацією сайту «Миротворець», він спонсорував терористів так званих ДНР та ЛНР. Актор відомий за фільмами «Асса», «Штрафбат», «Ленінград», «Груз 200».

Читайте також: Львівський журналіст заявив про погрози та бездіяльність поліції

У прес-службі Wiz-Art повідомили, що не хочуть, аби кінофестиваль став причиною розгортання будь-якої ворожнечі, сепаратистських настроїв чи демонстрував неповагу. Організатори зазначають, що у фільмі Олександр Баширов грає епізодичну роль негативного персонажа і з'являється на 7 секунд.

«Сам фільм "Карусель" Руслана Братова є дебютним фільмом режисера, і, на нашу думку, є гострою сатирою на події в Росії, карусель безглуздя, в якій застрягла людина, і яка не може зупинитись. Тим не менше, фестиваль є свідомим тих подій, що відбуваються в країні, має проукраїнську позицію і просить вибачення. Надалі плануємо надавати кожен російський фільм, що має шанс потрапити у програму, на ретельну перевірку, щоб уникнути подальших непорозумінь», – повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, З 6 по 12 серпня 2018 року у Львові відбувся 11-ий міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!