США обіцяє $10 млн за дані про розробників програм-вимагачів Darkside

595 0
Також є винагорода до $5 млн за інформацію, яка призведе до арешту осіб, що брали участь у впровадженні цієї програми.
Фото: Clint Patterson on Unsplash

Фото: Clint Patterson on Unsplash

США винагородить сумою у розмірі до $10 млн за інформацію, яка допоможе ідентифікувати чи визначити місцеперебування ключових розробників програм-вимагачів Darkside. Відповідну інформацію опублікував Держдепартамент США, інформує американське посольство в Україні. 

Крім того, сумою у розмірі до 5 мільйонів доларів нагородять за інформацію, яка призведе до арешту або засудження осіб у будь-якій країні, які вступили в змову або намагалися взяти участь у впровадженні програм-вимагачів DarkSide.

Додамо, що в травні цього року розробники Darkside атакували американську компанію Colonial Pipeline, через що їй на тиждень довелося призупинити роботу та виплатити вимагачам 4,4 млн доларів у біткоїнах. 

Джерела CNN и NBC News стверджують, що угрупування Darkside походить з Росії, при цьому наразі немає даних про те, що ним керує російська влада. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!