Україна

Конгрес США підтримав виділення 60 млрд для України

970 0
За законопроєкт віддали голос 310 конгресменів.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Палата представників США підтримала законопроєкт з допомогою Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Ще до завершення голосування за законопроєкт набралася потрібна кількість голосів. Про це відомо з трансляції на сайті Конгресу, пише Громадське

За законопроєкт віддали голос 310 конгресменів, проти ж виступили 112. Тепер документ ще має пройти схвалення Сенату та президента.

Під час розгляду законопроєкту відхилили всі правки, зокрема від конгресвумен Вікторії Спартц та Марджорі Тейлор Грін — остання виступала проти будь-якої допомоги Україні.

Нагадаємо, Сенат США в лютому остаточно підтримав пакетний законопроєкт надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 млрд доларів, із яких понад 60 млрд доларів — на допомогу Україні. 

Що відомо про законопроєкт?

17 квітня Палата представників США — нижня палата Конгресу — опублікувала текст нового законопроєкту щодо допомоги Україні, згідно з яким Україна може отримати близько 61 млрд доларів та балістичні ракети ATACMS.

У верхній палаті Конгресу, Сенаті, ще з минулого року схвалений комплексний законопроєкт, який передбачає виділення 60 млрд доларів на допомогу Україні та видатки на допомогу іншим країнам. Цей документ місяцями залишався заблокованим у Палаті представників, де більшість становлять республіканці.

На тлі блокування республіканці подавали свої альтернативні ініціативи, які провалювалися на голосуванні.

Зрештою, спікер Палати представників Майк Джонсон на закритому засіданні презентував чотири окремі законопроєкти, які розбили з великого законопроєкту, заблокованого республіканцями. Окремі документи стосуються американської допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та пріоритетів національної безпеки.

У Білому домі «на перший погляд» оцінили, що новий законопроєкт відповідає запитам Білого дому. А Президент США Джо Байден пообіцяв негайно підписати документ після схвалення Конгресом.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!