Суд підтримав заборону Мінкульту на будівництво ЖК неподалік Парку культури

1983 0
Припис про зупинення будівництва ЖК «Avalon Prime» Мінкульт виніс наприкінці січня цього року.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

Львівський окружний адміністративний суд відмовив зупинити припис Міністерства культури про заборону будівництва житлового комплексу «Avalon Prime». Його планують звести на вул. Кастелівці – вул. Академіка Сахарова поблизу Парку культури імені Богдана Хмельницького. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Депутати міськради завтра розглянуть 5 детальних планів територій у Львові

Припис про зупинення будівництва ЖК «Avalon Prime» Міністерство культури винесло вкінці січня цього року. Сама ж фірма «Галицький будівельний гарант» переконана, що заборона будь-яких робіт негативно вплине на неї як на генпідрядника. Наприклад, згідно з договором, компанія буде зобов’язана виплатити замовникові 250 тис. грн за кожен місць прострочення будівництва.

Однак суддя Наталія Грень зазначила компанії, що цим же договором передбачені форс-мажорні обставини, які звільняють генпідрядника від відповідальності за порушення своїх зобов’язань. До таких обставин, зокрема, належить й припис Міністерства культури про заборону будівництва, тому належних підстав для забезпечення позову немає.

Читайте також: 25-метровий готель на площі Міцкевича проєктуватимуть поляки

ТОВ «Еліт дім» отримало містобудівні умови та обмеження на будівництва ЖК «Avalon Prime» в червні 2019 року. Згідно з МУО, житловий комплекс матиме 26 метрів висоти. Однак проєкту будівництва у відкритому доступі немає, а продаж квартир ще не розпочали. За даними сайту Лун.ua, станом на лютий 2021 року генпідрядник звів вже п’ять поверхів будівлі.

Левова частка компанії «Еліт дім», а саме 75%, належить ТОВ «Авалон Інкомпані» Алли Шамової. Це − одна з багатьох компаній будівельної групи «Avalon», основним власником якої називають Юрія Федоріва. Ще по 12,5% «Еліт дім» володіють Володимир Кушнір і Руслан Мінтенко.

Фото ЛУН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!