Суд покарав умовними термінами осіб, які створили мережу борделів у Львові та Харкові

4903 0
Учасники злочинної групи уклали з прокурором угоду про визнання винуватості.
фото ілюстративне: www.npu.gov.uа

фото ілюстративне: www.npu.gov.uа

Галицький районний суд Львова звільнив від 5-річного ув’язнення учасника злочинної групи, яка створила мережу будинків розпусти у Львові та Харкові, повідомляє Zaxid.net з посиланням на вирок суду від 28 липня 2017 року.

У вироку зазначено, що Андрій Труш уклав угоду з прокурором Назаром Грицівим про визнання винуватості у вчиненні сутенерства та створення або утримання місць розпусти. Після цього суд звільнив його та призначив іспитовий термін 2,5 роки. У злочинній групі Андрій Труш був одним з трьох виконавців, який здійснював пошук приміщень у Львові, виготовляв документи для діяльності стрип-клубів, а також забезпечував їх алкоголем та продуктами.

Раніше Галицький та Личаківський суди Львова призначили іспитові терміни ще трьом членам злочинної групи, двоє з яких також уклали угоду про визнання винуватості з прокурором Назаром Грицівим.

Зокрема 3 липня Личаківський районний суд призначив іспитовий строк 1 рік Марії Смітюх, яка була адміністратором квартири, де надавалися платні сексуальні послуги клієнтам клубів «Какаду» та «Білий Какаду». Її обов’язками були прибирання квартири, облік часу перебування клієнтів, облік коштів та видача клієнтам презервативів і засобів гігієни. У вироку вказано, що вона вона не була обізнана про діяльність злочинної групи.

У червні Галицький районний суд призначив іспитовий термін 2 роки адміністратору нічного клубу Олександру Пожарському, який пропонував клієнтам скористатися платними послугами. Такий самий строк отримав і Станіслав Богута, який був виконавцем.

Щодо інших членів злочинної групи ще немає рішення судів. Загалом відомо щонайменше про сімох учасників, які виконували функції адміністраторів або виконавців.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року правоохоронці викрили мережу будинків розпусти у Львові та Харкові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!