«Світло Справедливості». В УКУ вручать нагороди за порятунок життів в час Covid-19

1325 0
Тvoemisto.tv транслюватиме церемонію на своїх ресурсах 18 лютого о 18:00 год.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Українському католицькому університеті відбудеться VIII Церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості». Цього року лауреатів обирали серед медиків, які є прикладом щоденної жертовності, особливо під час пандемії. Вперше нагороду вручатимуть посмертно – сім’ї загиблого лікаря.

«В час ковіду нагороду “Світло Справедливості” вручатимемо двом лікарям. Завдяки їм та багатьом іншим тихим героям, лікарям та медсестрам, врятовано тисячі життів. Цією нагородою капітула хоче підкреслити, що справедливість проявляється всюди, де ти є і дієш. Вона найкраще проявляється на місці, де є потреба ближнього», – зазначає співзасновник нагороди «Світло Справедливості» вл. Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ.

Цією нагородою уже відзначили вісьмох діячів, серед яких публіцист Євген Сверстюк, лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв, журналістка й розслідувачка корупційних схем Наталя Седлецька, головний редактор видавництва «Дух і Літера» Леонід Фінберг, очільник ГО «Лісові ініціативи і суспільство» Дмитро Карабчук.

«Не применшую того, що роблю я та усі мої колеги. Дуже добре, що це побачили. Тим більше радий, що є такі нагороди, які не соромно брати. Коли я бачу серед нагороджених Мустафу Джемілєва чи Євгена Сверстюка, то розумію: потрапляю в ряд, на який, зі своєї точки зору, ще не заслужив», – зазначив під час нагородження у 2018 році Леонід Фінберг.

Підтримати лікарів цьогоріч можна, долучившись до прямої трансляції церемонії, яка відбудеться 18 лютого о 18:00 год. Зареєстрованим гостям організатори, Інститут лідерства та управління УКУ, надішлють покликання на подіюТvoemisto.tv транслюватиме церемонію на своїй ресурсах, Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.

У програмі заходу передбачені інавгураційна промова лауреатів, вручення стипендії «Світло Справедливості» студенту з активною громадською позицією, показ фільму із співзасновницею нагороди Анастасією Шкільник, виступ музичного гурту.

Довідка:

Нагорода «Світло Справедливості» заснована 2010 року канадійкою українського походження Анастасією Шкільник (померла 2014 року) та Борисом Ґудзяком, архиєпископом і митрополитом Філадельфійський УГКЦ, на честь батька Анастасії д-ра Михайла Шкільника – юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917-1920 років.

Організатором Церемонії вручення нагороди «Світло Справедливості» є Інститут лідерства та управління УКУ.

Партнерська публікація

Фото Українського католицького університету

 

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!