Ситуація на дорогах Львова: На Дорошенка маршрутка збила літнього чоловіка. Доповнено

3028 1
Через ДТП ускладено рух громадського та приватного транспорту.

Сьогодні, близько 16:25, до поліції надійшов виклик про ДТП на вулиці Дорошенка у Львові, внаслідок якої постраждав чоловік. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська.

«До нас надійшов виклик, що на Дорошенка автобус на їхав на чоловіка. Наразі проавоохоронці виїхали на місце ДТП», – повідомила Світлана Добровольська.

За словами очевидців, літній чоловік переходив дорогу у невстановленому місці. Через ДТП ускладено рух автомобільного транспорту та тимчасово не курсують трамваї.

Пізніше, стало відомо, що літнього чоловіка збив автобус №9, що курсує маршрутом «Автовокзал – село Муроване».

Як зазначив виданню Zaxid.net директор комунального АТП-1, що обслуговує цей маршрут, Орест Хамула, у момент ДТП водій не перевищував швидкості і намагався загальмувати, однак зіткнення уникнути не вдалося. Після зіткнення водій автобуса викликав «швидку».

Відомо, що водія автобуса перевірили на драгері та не виявили у його крові вмісту алкоголю. Натомість збитого чоловіка госпіталізувала до 8-ї міської лікарні, де у нього візьмуть аналіз крові, щоб встановити, чи не перебував він у стані алкогольного сп'яніння.

За повідомлення поліції Львівщини, від отриманих тілесних ушкоджень пенсіонер помер у лікарні. Йому було 89 років. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також:
14 Серпня, 2018 17:31
666 ... перехожу там де мені треба ... -- правільной дорогой ідётє , товаріщ ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!