У 2016-му році третина українців почала вивчати англійську мову

1770 0
Учора, 12-го грудня, відбувся брифінг «Підсумки Року англійської мови в Україні». Фахівці звітують: українці стали активніше вивчати англійську мову. 61 % населення міст України у віці 18 – 55 років наразі опановують іноземну мову, а 34 % опитаних почали студіювати англійську протягом 2016 року.
Фото: bridgesafghanistan.com

Фото: bridgesafghanistan.com

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні» у листопаді 2015-го року. Він доручив Кабінету Міністрів розробити і затвердити комплекс заходів на 2016 та наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови.
 

Про те, наскільки вдалося втілити заплановане, звітували на брифінгу 12-го грудня, - повідомляє «Педагогічна преса». Згідно із соціологічним дослідженням, проведеним компанією TNS на прохання ініціативи GoGlobal, 51% українців зазначив підвищення рівня знання англійської, а 92% вважають, що знання англійської – норма сучасності. Опитування проводилось серед інтернет-користувачів, які проживають у містах із населенням понад 50 тисяч осіб.

Читайте також: Топ-10 безкоштовних ресурсів для вивчення англійської 

Також вдалося досягти таких перемог:

- 34% українців почали вивчати англійську у 2016 році.

- Літні англомовні табори відбулись у 5,5 тисяч шкіл для 200 тисяч дітей з усієї України. «Одним із найголовніших здобутків ми вважаємо збільшення кількості та якості літніх мовних таборів, у яких школярі вчаться спілкуватись англійською за допомогою поєднання ігрових і навчальних методик. Протягом 2016 року на базі 5 501 навчального закладу у 24 областях України відбулися літні мовні табори, в яких взяли участь 219 190 дітей. Ці показники збільшилися вдвічі, у порівнянні з 2015 роком», – зазначає міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

- У 2016 році був реалізований проект пришкільних мовних таборів GoCamp: 117 іноземних волонтерів із 38 країн світу приїхали до України, аби навчати понад 9000 українських школярів. А для дітей із Донецької та Луганської областей було організовано виїзний мовний табір на Київщині.

- 1428 вчителів англійської мови пройшли перепідготовку в семи областях та місті Києві завдяки проекту «Агенти змін»

- У кінотеатрах різних міст України за 9 місяців проекту зявилось більше 30-ти стрічок мовою оригіналу. В межах британських кінофестивалів понад 10 тисяч українців переглянули кіно мовою оригіналу, а Британський театр у кіно – 8 тисяч. «Кількість відвідувачів таких сеансів постійно зростає. Це не може не тішити. Від початку показів середня кількість глядачів збільшилась на 75%. Глядачам подобається слухати оригінальні голоси улюблених акторів», – ділиться директор із маркетингу мережі кінотеатрів Multiplex Анастасія Давидова.

- Понад 150 приватних шкіл надали українцям безкоштовні можливості вивчати англійську.

- Наймасштабніший в історії України урок англійської мови залучив 56 міст та 5977 людей з різних куточків держави.

- В закон України «Про державну службу» внесли вимогу щодо володіння іноземною мовою. «1 396 державних службовців безкоштовно вдосконалили свій рівень англійської. І це тільки початок. Усі держслужбовці мають розуміти, що вже зовсім скоро знання англійської мови стане обов’язковою умовою при прийнятті працівників на посади в держустановах», – коментує заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Читайте також: Читайте також: 5 кіносайтів для вивчення англійської мови

Наприкінці Року англійської мови, з 12 до 18-го грудня відбуватиметься всеукраїнський Тиждень англійської мови, що продовжуватиме популяризувати її в Україні.

За матеріалами: Педагогічна преса, Українська правда. Життя, Урядовий портал, Tns.ua

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!